KJS, een school in beweging

Groepen op de Julianaschool

Groep 1 - 2

Groep 1/2

 

De eerste schoolweek zit er weer op. We zijn nu aan het werk met het thema ‘Het restaurant’.

Deze week zijn we begonnen met het maken van een kok, een kleurplaat over het restaurant en het inrichten en opruimen van een restaurant.

Ook hebben we al geleerd dat alles weer anders ruikt en proeft: zoet, zout, pittig, bitter, zuur enz. of gewoon vies (bijv. de hondenbrokken van Billy). Er is zelfs een proef-en ruikhoek in de klas, waar de kinderen nog verder in kunnen experimenteren.

We zijn al bezig geweest met rekenen: tellen tot 10, 1 erbij en 1 eraf. En……………… ook hebben we de letter R van Restaurant al geleerd.

We gaan natuurlijk nog veel meer leren, maar dat komt allemaal vanzelf………

 

Ook houden we gelukkig nog genoeg tijd over om heerlijk te spelen op het schoolplein, racen met de karren en spelen in de zandbak. En natuurlijk maken we nog gebruik van ons mooie speellokaal.

Als we nog meer hebben gemaakt en geleerd over het restaurant, dan zetten we de foto’s op de website. Dan kan iedereen thuis zien waar we mee bezig zijn.

 

De groetjes van alle kinderen van groep 1/2 en de juffen.

Groep 3 - 4

Leuk dat je kijkt op de pagina van groep 3-4!

De groep waar we leren lezen en rekenen tot 100.

Dit jaar zitten er 18 kanjertijgers in de klas. In de klas willen we dat iedereen op elkaar kan vertrouwen en we helpen elkaar waar het nodig is.

Dit zorgt ervoor dat we het erg naar ons zin hebben in groep 3-4 en dat we kunnen leren.

We hopen jullie op de hoogte te houden van wat we doen in de klas door regelmatig iets op deze pagina van groep 3-4 te plaatsen. Hou ons dus goed in de gaten, want voor je het weet kunnen we lezen 😊

Tot ziens!

Groep 5 - 6

En dan is het zover….. De vakantie is voorbij en de 1ste schoolweek zit er ook weer op. Deze week hebben we kennis met elkaar gemaakt aan de hand van de Kanjertraining; spelletjes, vertrouwensoefeningen, motor en bezinepomp enzovoort….   Dit jaar hebben we de volgende afspraken met elkaar gemaakt: 

We willen…. 

  • Goed naar elkaar luisteren 
  • Lief zijn voor elkaar 
  • Eerlijk zijn 
  • Stil zijn als de juf afgeteld heeft tot 0. 
  • Te vertrouwen zijn 
  • Samenwerken  

Met elkaar gaan we ervoor om er een leuk, gezellig, maar ook leerzaam jaar van te maken! Bent u nieuwsgierig geworden hoe het er bij ons in de klas aan toegaat??? Kom gerust een kijkje nemen tijdens de open morgen! Tot dan. 

Groep 5/6 

Groep 7 - 8

Welkom in groep 7/8!

Dit jaar mag ik de meester zijn van groep 7/8. We gaan voor een super leerzaam, gezellig en mooi jaar met elkaar.

Een nieuw jaar met een nieuwe ronde en met nieuwe kansen.  In de eerste week hebben we samen met alle kinderen de regels opgesteld.

Door middel van onze handtekening hebben we laten zien dat we er allemaal achter staan en zo een gezellig en tof jaar met elkaar hopen te hebben.  Een jaar waar we elkaar respecteren en samen gaan voor het hoogst haalbare! Een jaar waarin iedereen mag zijn wie hij/zij is en waar we elkaar bewonderen om elkaars kwaliteiten en elkaar helpen waar we kunnen.

Kortom, we gaan op voor een onvergetelijk jaar!

Groetjes,

24 enthousiaste kinderen met een enthousiaste meester 😉